Τι και ποιόν στηρίζει ο υφυπουργός Γιάννης Μπούγας στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΎ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΑ

Ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών κι επειδή –όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές με τους βουλευτές- επιχειρείται για διάφορους λόγους να μου αποδοθούν προθέσεις, απόψεις ή πράξεις που φανερώνουν τον βαθμό ανάμιξής μου σε αυτές, θα ήθελα να ενημερώσω ευθέως, όπως κάνω πάντα άλλωστε, τους συμπολίτες μου στην Φωκίδα, τί προτίθεμαι να πράξω και ποιές είναι οι εντολές προς τους άμεσους συνεργάτες μου, ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο σύγχυσης, παραπληροφόρησης και ερμηνείας των προθέσεων και αποφάσεών μου από «κύκλους» ή «τρίτους».

    Η συμπεριφορά μου προσδιορίζεται από τους εξής 3 κυρίως παράγοντες:

  1. Από το γεγονός ότι ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υφυπουργός της Κυβέρνησης δεσμεύομαι απόλυτα από τις αποφάσεις του κόμματος και του Πρωθυπουργού, πιστεύω σε αυτές και θα συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου να υλοποιηθούν.

    Όπως είναι γνωστό η ΝΔ έδωσε στήριξη-χρίσμα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες στις 13 συνολικά Περιφέρειες της χώρας. Η στήριξη δόθηκε όχι ασφαλώς για να επιβεβαιωθεί η πρόσφατη λαϊκή εντολή τετραετίας προς την Κυβέρνηση, αλλά επειδή οι Περιφερειάρχες είναι φυσικοί συνεργάτες της Κυβέρνησης στη δρομολόγηση πολλών σημαντικών πολιτικών με αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα. Πολιτικές που πρέπει να υλοποιηθούν από την Περιφέρεια με τους σημαντικούς πόρους που αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε για την Περιφέρεια με αυξημένους πόρους από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) που θα κληθεί να διαχειριστεί ο επόμενος Περιφερειάρχης. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να έχουμε Περιφερειάρχες οι οποίοι ενστερνίζονται ακριβώς αυτό το όραμα και με τους οποίους να μπορούμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά.

      Η Νέα Δημοκρατία τραβά μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των Περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για την εκλογή Δημάρχων, με εξαίρεση τους τρεις μεγάλους Δήμους. Στις Περιφέρειες, δηλαδή στον β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι υποψηφιότητες θα είναι κομματικές. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα δώσουν τον αγώνα συντεταγμένα για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κόμματος. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές α’ βαθμού, στους Δήμους, οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλύτερα ποιός είναι ο πιο κατάλληλος να τους εκπροσωπήσει σε επίπεδο Δήμου και Δημοτικού Συμβουλίου.

  1. Από την αρχή, ότι η συμμετοχή στα κοινά πρέπει να έχει μοναδικό κίνητρο και στόχο το καλό του τόπου και να προτάσσει πάντα την ικανοποίηση των συμφερόντων των πολιτών. Σε αυτό το αξιακό πλαίσιο ουδέποτε ενήργησα με ταπεινά προσωπικά κίνητρα, ούτε παρασύρθηκα από πολιτική εμπάθεια και εκδικητικότητα, ακόμα και σε οργανωμένες, άδικες και υποβολιμαίες προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου, τις οποίες με ωριμότητα πάντα κρίνει ο λαός της Φωκίδας. Ο δημόσιος χώρος δεν είναι αρένα επίλυσης διαφορών.
  2. Από την πεποίθηση ότι στην πολιτική η συνεργασία με όποιον έχει θεσμικό ρόλο, είναι υποχρέωση και όχι ευχέρεια ή δικαίωμα. Μέχρι σήμερα ως βουλευτής Φωκίδας εκτός των μεγάλων δράσεων και έργων που συνιστούν κυβερνητικές πρωτοβουλίες, συνεργάστηκα με όλους τους θεσμικούς φορείς και τους εκλεγμένους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης για ζητήματα αρμοδιότητάς τους, προωθώντας βάσιμα και ωφέλιμα για τον τόπο αιτήματα, οργανώνοντας επισκέψεις Υπουργών, Υφυπουργών κλπ για να δουν επιτόπου τα προβλήματα και να ακούσουν τους εμπλεκόμενους σε αυτά και συνεισφέροντας με βάση τις αρμοδιότητές μου στην θέσπιση των αναγκαίων θεσμικών και χρηματοδοτικών εργαλείων για την εκτέλεση σημαντικών έργων από την Αυτοδιοίκηση. Απόδειξη αυτού είναι ότι κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο οι Δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας προβάλουν πολλά και σημαντικά έργα, που έγιναν κατά την θητεία τους, χάρη στην Κυβέρνηση της ΝΔ, παραδεχόμενοι δημόσια ότι πρώτη φορά Κυβέρνηση διαθέτει στην Αυτοδιοίκηση τους αναγκαίους πόρους και μέσα για να υλοποιήσει έργα και δράσεις, ενώ οι αντίπαλοί τους, τους προσάπτουν ότι δεν αξιοποίησαν επαρκώς τους διαθέσιμους πόρους και μέσα.

    Με βάση τα παραπάνω και δεδομένων των θέσεων της ΝΔ.

    Στηρίζω την υποψηφιότητα του #Φάνη_Σπανού για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και θα εργαστώ για τη νίκη του με το καλύτερο και μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Στις αυτοδιοικητικές εκλογές α’ βαθμού, οι δημότες των δήμων της Φωκίδας γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον, ποιοί υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι έχουν τα εχέγγυα αποτελεσματικής, χρηστής και αντάξιας της ιστορίας των δήμων μας και των προσδοκιών τους εκπροσώπησης κι αναλόγως θα πράξουν.

    Με πλήρη σεβασμό στην επιλογή των συμπατριωτών μου θα παράσχω κάθε δυνατή βοήθεια, που θα μου ζητηθεί προς τους Δήμους μας και την ΠΕ Φωκίδας και θα συνεργαστώ με τους εκπροσώπους που επιλέξουν οι πολίτες για το καλό της #Φωκίδας μας.

    Μπορούμε να κάνουμε πολλά και καλά  για τον τόπο μας.