Δεν βγήκε για περίπατο το γεωτρύπανο του Ερντογάν: Ας συνέλθουμε επιτέλους… Ο μικρός «Σουλτάνος» εννοεί διαφορετικά τον διάλογο από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας… [video]

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Hellas Journal

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, ο αυταρχικός Ταγίπ Ερντογάν, μας έστειλε μήνυμα, αλλά δεν γνωρίζω πόσοι, στη Λευκωσία, την Αθήνα, την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, το «έπιασαν».

Εβδομάδες πριν από την έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου, με αφετηρία τη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο όταν θα μαζευτούν στην αμερικανική μεγαλούπολη σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί του κόσμου με πρώτο τον ηγέτη της υπερδύναμης, τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αλλού του δείχνουν και αλλού πάει, ο Ερντογάν δείχνει τον πραγματικό του εαυτό…

Η έξοδος του Abuulhamid Han δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό όπως νομίζουν τα μέλη των Ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας, τα οποία έκαναν ήδη γνωστό ότι δεν αλλάζουν οι σχεδιασμοί. Και εννοούν ότι θα προχωρήσει η διαδικασία της βελτίωσης των σχέσεων της Αθήνας με την Άγκυρα.

  • Σημειώνω, για να μην παρεξηγηθώ, ότι πιστεύω ακράδαντα ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, είναι ευχή κάθε εθνικά σκεπτόμενου ανθρώπου. Διότι, θα βοηθήσει γενικά και όχι αόριστα και την Κύπρο.
  • Από το Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Ταγίπ Ερντογάν γνωρίζει πως δεν θα «αγοράσει» ειρήνη στο Αιγαίο για να εδραιώσει περαιτέρω την κατοχή στη Μεγαλόνησο.

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, πλανάται πλάνην οικτράν αν νομίζει ότι θα κοροϊδέψει την Ελλάδα και την Ομογένεια της Αμερικής, που παίζει υψηλότατο διπλωματικό παιγνίδι στην Ουάσιγκτον.

Εάν η Τουρκία δεν γίνει μία κανονική χώρα, όσες συμφωνίες και αν κάνει με την Ελλάδα, θα βρίσκει απέναντι τους ομογενείς μας στην Αμερική. Τελεία και παύλα. Και η Ομογένεια μας είναι ξανά ισχυρή…

Η έξοδος του Abuulhamid Han δείχνει πάνω απ’ όλα την αναξιοπιστία του αυταρχικού ηγέτη της Τουρκίας. Όταν υποτίθεται έχει αποφασίσει «να τα βρει» με την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή ένωση, τι λόγο έχει να προκαλεί συλλήβδην τη Δύση;

Γιατί πρέπει να θυμίζει σε όλους τον παλιό κακό εαυτό του. Είναι απλό. Αυτός είναι. Ένας εκβιαστής. Νομίζει πως θα κάνει διάλογο έχοντας τις κανονιοφόρους σε παράταξη. Μόνο που η Ελλάδα δεν είναι η αδύνατη Κύπρος. Διαθέτει ισχυρότατη Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο, και στρατό στον Έβρο. Και τα τρία σώματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επιβουλή.

Σε μία πολεμική σύρραξη, η Ελλάδα δεν θα χάσει ούτε στον αέρα, ούτε στη θάλασσα, ούτε στον Έβρο. Οπότε, αν ο Ερντογάν επιδιώκει νίκη, θα στραφεί ξανά στην Κύπρο, η οποία μπορεί να αμυνθεί για μερικές εβδομάδες. Χρόνος που είναι ικανός να φέρει τα πάνω κάτω, για την κατοχική Τουρκία.

  • Η Αθήνα -ειδικά αυτή- και η Λευκωσία θα πρέπει να δώσουν σημασία στην έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου. Πρέπει να μάθουν επιτέλους να διαβάζουν σωστά τον Ερντογάν. Είναι τόσο προβλέψιμος ο μικρός «Σουλτάνος»…

Πρόσφερε και τον πισινό του -με το συμπάθιο, και δεν κυριολεκτώ- στους Άραβες για τα πετροδόλαρά τους, οι οποίοι του ζήτησαν τον ουρανό με τ’ άστρα. Όλα τα φιλέτα της Πόλης και της Σμύρνης και τον έλεγχο της ενέργειας. Για να λάβει μόνο υποσχέσεις. Μήπως του έδωσαν τα δισεκατομμύρια που του υποσχέθηκαν πριν ένα χρόνο; Όχι. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Τον Σεπτέμβριο, στη Νέα Υόρκη, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας πρέπει να του υπογραμμίσει ότι ένας ηγέτης που πραγματικά ενδιαφέρεται για την ειρήνη, δεν βγάζει ακριβώς δίπλα από την ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας το γεωτρύπανο του. Όταν ομιλούμε για την πραγματική ειρήνη βάζουμε τα σπαθιά στα θηκάρια.

Ο Ερντογάν έκανε ακριβώς το ανάποδο. Έβγαλε το σπαθί στον κ. Μητσοτάκη. Και αυτό και μόνο δείχνει ότι γι’ αυτόν η ειρήνη περνά μέσα από τον «πόλεμο». Δεν ήταν ποτέ ειλικρινής. Γιατί να είναι τώρα.

Οι αφελείς Αμερικανοί είναι «ήσυχοι» ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά τον Οκτώβριο όταν υποτίθεται ότι θα αποφασίσει η Τουρκική Εθνοσυνέλευση για το μέλλον της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Μέχρι τότε ο αυταρχικός ηγέτης της Ρωσίας, ο Βλαδίμηρος Πούτιν θα αποφασίσει ότι αυτό δεν πρέπει να συμβεί.

Θα φροντίσει ώστε οι ψεκασμένοι ακροδεξιοί της Σουηδίας θα κάψουν ξανά το κοράνι για να έχει δικαιολογία ο Ερντογάν να μην εγκρίνει την είσοδο της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

  • Όμως, εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος, όχι το ΝΑΤΟ. Θα ξεκινήσει ένας διάλογος με την Τουρκία, ο οποίος δεν θα έχει καλό τέλος, διότι ο Ερντογάν δεν πιστεύει σε αυτόν. Και εάν αποτύχει -το οποίο απευχόμαστε- θα μας οδηγήσει σε μία άγρια αντιπαράθεση με απρόβλεπτες συνέπειες για όσους θα εμπλακούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να γνωρίζει πως δεν έχει να κάνει με ένα λογικό άνθρωπο. Ας υποθέσουμε πως «αγοράζει» ειρήνη στο Αιγαίο. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Κυπριακό θα επιλυθεί ορθά, ούτε ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει την παράνομη «Γαλάζια Πατρίδα».

Τι θα πράξει η Ελλάδα; Θα εγκαταλείψει την Κύπρο; Και καλά η Κύπρος υποτίθεται ότι είναι ένα άλλο κράτος, στο οποίο …έτυχε να ζουν αδούλωτοι Έλληνες… Η Κρήτη; Θα αφεθεί όμηρος στην παράνομη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν; Τα νησιά μας στο Αιγαίο; Όλα καλύπτονται κάτω από το σατανικό σχέδιο των Τούρκων.

 

Κάποιοι βιάζονται… Ονειρεύονται… Δεν έχουν διαβάσει τον δαιμόνιο Ερντογάν.

Καλώς ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, ο άπειρος Γιώργος Γεραπετρίτης, θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι οι ελληνοτουρκικές «διαφορές» αφορούν τις λεγόμενες θαλάσσιες ζώνες και μόνο. Καλώς τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν συζητούν τίποτα άλλο. Αλλά είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι βάζει αυτί ο Ερντογάν; Δεν υπάρχει περίπτωση…

Ο Ερντογάν δήλωσε δημόσια τι σκέφτεται για τον κ. Μητσοτάκη. Ανακοίνωσε με επισημότητα ότι δεν τον αναγνωρίζει ως Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Και το είπε ο άθλιος για τον εκλεγμένο ηγέτη της Ελλάδας.

Ποιον Ερντογάν να πιστέψουμε; Τον σημερινό που θέλει να μας οδηγήσει στην… ειρήνη; Ή τον Ερντογάν της περασμένης χρονιάς, που ομιλούσε για τον κ. Μητσοτάκη ως να ήταν σκουπίδι; Ας συνέλθουμε, λοιπόν. Και ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

Το γεωτρύπανο Abuulhamid Han άλλαξε τα δεδομένα όπως τα ξέραμε. Ο Ερντογάν εννοεί διαφορετικά τον διάλογο. Μπορεί η Ελλάδα να εισέρχεται σε αυτό τον διάλογο με πίστη στην ειρήνη και μόνο, αλλά ο μικρός «Σουλτάνος» μας έστειλε ένα άλλο μήνυμα με την έξοδο του γεωτρύπανου: Ή συζητάτε με τους δικούς μου όρους, ή μετά το γεωτρύπανο θα βγουν τα πολεμικά.

Αλλά, ξεχνά ότι επιχείρησε να το κάνει και το καλοκαίρι του 2020, και έφαγε τα μούτρα του με μία κίνηση της φρεγάτας «Λήμνος» εναντίον της Κεμάλ Ρέις”. Ήταν εκείνη η επιθετική ενέργεια, που ισοπέδωσε το «ένδοξο» ναυτικό του μικρού “Σουλτάνου” και τον ανάγκασε, τότε, να λογικευθεί…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: mignatiou@HellasJournal.Com

ΠΗΓΗ: https://hellasjournal.com/