Γεώργιος  Βότσης

Λίγα λόγια για τον Δήμαρχο Δελφών

 

 

Τον θυμάμαι από την δεκαετία του 70 να πρωτοστατεί για την προστασία του λίκνου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τον θυμάμαι να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη για την προστασία της Βυζαντινής κληρονομιάς στο Κόσσοβο προφητικά πριν ξεσπάσει η καταιγίδα .

Τον θυμάμαι  το 1999  να οργανώνει  μαζί με τον Franz Weber, την  μοναδική εκδήλωση στην Δυτική Ευρώπη εναντίον του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία  από τα μεγαλύτερα μεταπολεμικά λάθη των Ευρωπαίων , όπως δήλωνε        ( Μαζί πήγαμε στο  Giessbach  της Ελβετίας )

Τον θυμάμαι μπροστάρη  για την Παγκόσμια Ειρήνη και την πρόοδο των Δελφών , χωρίς να θιγεί η ιερότητα του χώρου που επιμένει να θεωρεί Ομφαλό της Γης.

Αρχαιογνώστης  και  Ελληνολάτρης καθώς είναι μπορεί να το εμπνεύστηκε διαβάζοντας Πλούταρχο ( περί Σωκράτους δαιμονίου)  <<ο παραιτούμενος εκουσίως από τα δίκαια και νόμιμα κέρδη ασκείται και συνηθίζει βαθμιαία να απέχει από κάθε άδικη και παράνομη απολαβή >>

Γεγονός είναι ότι Δήμαρχος Δελφών Πάνος Καλτσής  διέθεσε την Δημαρχιακή αποζημίωση για τις ανάγκες των σπουδαστών  και στην  σύσταση τμήματος αρωγής   σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Αν δεν απατώμαι πρόκειται για αξιέπαινη πρωτοβουλία πρωτότυπη   σε πανελλαδική κλίμακα .

Ποιος από τους τοπικούς άρχοντες, που διατείνονται ότι μετέχουν ανιδιοτελώς στα κοινά , θα διανοείτο να τον μιμηθεί;

Σμίξαμε αθεράπευτα Ελληνολάτρες .

Γ. Βότση  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ