Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε: Ο Μιχάλης Κατρίνης εκτελεστικός πρόεδρος στη Βουλή [βιογραφικό]

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχαλης Κατρίνης μιλά στην ολομέλεια της Βουλής ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από το πρωί της Τρίτης έχει συνεχείς συσκέψεις και επαφές προκειμένου να καταλήξει στις πρώτες σημαντικές του αποφάσεις για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

Ο κ. Ανδρουλάκης στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις 4 το απόγευμα, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή θα ανακοινώσεις τις αποφάσεις του, προτάσεις προς τους βουλευτές ο οποίοι θα κληθούν να ψηφίσουν, προφανώς με μοναδικούς υποψήφιους.

Όπως αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες ο κ. Ανδρουλάκης θα προτείνει τελικά ως εκτελεστικό πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας, αντ’ αυτού, τον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη.

Ως πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Κώστα Σκανδαλίδη που και σήμερα κατέχει αυτή τη θέση.

Για τη θέση του δεύτερου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου συζητά με τον ανθυποψήφιό του στην κούρσα της προεδρίας, Χάρη Καστανίδη, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ τους.

Για της γραμματείας της κοινοβουλευτικής ομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα της βουλευτού Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη ενώ για τη θέση του αναπληρωτού ακούγονται τα ονόματα είτε την Νάντιας Γιαννακοπούλου (Β2 Δυτικού τομέα Αθηνών) και Χαράς Κεφαλίδου (Δράμας).

Ο κ. Ανδρουλάκης με αυτές τις επιλογές δείχνει ένα πρώτο δείγμα γραφής τόσο στο κόμμα του, όσο και στην κοινωνία για το πως εννοεί πρακτικά την επόμενη μέρα και τη νέα εποχή στο ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς πρόκειται για επιλογές μάχης με σχήμα που θα αναδιαταχθεί μετά τις επόμενες εκλογές όταν και ο ίδιος θα εισέλθει στη Βουλή.

Αυτό που επίσης μένει να καταγραφεί από σήμερα κιόλας πρακτικά είναι η στάση που θα κρατήσει το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή και απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο ο εισηγητής όσο πολύ περισσότερο ο εκτελών χρέη προέδρου στην κοινοβουλευτική ομάδα, στο κλείσιμο της διαδικασίας το Σάββατο αναμένεται να δώσουν το στίγμα με βάση το οποίο θα πορευθεί το κόμμα τους επόμενους μήνες.

Οι αλλαγές στο κόμμα

Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται ολοκληρωθεί και οι αλλαγές στο κόμμα. Όπως όλα δείχνουν ο Βαγγέλης Τσόγκας αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας και στρατηγικής του νέου προέδρου. Ο Παναγιώτης Βλάχος αναλαμβάνει εκ νέου τη γραμματεία επικοινωνίας με αναβαθμισμένο ρόλο.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες θέσεις θα λάβουν στον κομματικό μηχανισμό οι Στέφανος Ξεκαλάκης και Ανδρέας Σπυρόπουλος. Ένας από τους δύο μπορεί να αναλάβει νέος γραμματέας του κόμματος, καθώς ο μέχρι τώρα γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν.

Ο διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης θα παραμείνει στο πόστο του (εάν το επιθυμεί).

Ποιος είναι ο Μιχάλης Κατρίνης

Ο Μιχάλης Κατρίνης γεννήθηκε το 1975 στο Πελόπιο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιολογία του Στόματος, καθώς και Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Περιοδοντολογίας.

Από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΠΑΣΠ και στη Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ.

Εξελέγη το 2007 και 2009 Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Ηλείας. Εκλέγεται εκ νέου Βουλευτής το 2019 με το Κίνημα Αλλαγής.

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης(PROCESS-SEECP).

Είναι αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Πηγή: https://hellasjournal.com/