Τάσεις MRB: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMENEWS

Στις τάσεις τις MRB για τον Δεκέμβριο καταγράφεται και η δημοφιλία των υπουργών της κυβέρνησης.

Στις πρώτες δέκα θέσεις με τους δημοφιλέστερους υπουργούς βρίσκονται οι Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Καραμανλής, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης.

Ο πίνακας δημοφιλίας των υπουργών σύμφωνα με την MRB

Ποιοι υπουργοί συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις προτιμήσεις των πολιτών.

 

MRΒ: Μπροστά με 11 μονάδες η ΝΔ

Η MRB παρουσίασε τις τάσεις του Δεκεμβρίου 2021 για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, και στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με διαφορά 11 % έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,7% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,5%. Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,1%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜεΡΑ25 2,7% ενώ στο 19,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου. Σημειώνεται πως στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας το ΚΙΝΑΛ συγκέντρωνε 7,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το ΚΙΝΑΛ συγκέντρωνε ποσοστό 10,5% το διάστημα 1-10 Δεκεμβρίου, το ποσοστό όμως του κόμματος της Χ. Τρικούπη έφτασε στο 13,5% για το διάστημα 13-14 Δεκεμβρίου, μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Για το διάστημα 1-10 Δεκεμβρίου

 

Για το διάστημα 13-14 Δεκεμβρίου

 

 

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/