Σταϊκούρας: «Η πραγματικότητα σας διαψεύδει κ. Τσίπρα»

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για το κυβερνητικό έργο στο πεδίο της οικονομίας.

«Επιχειρείτε να κουκουλώσετε τα δικά σας αδιέξοδα με την πρόταση μομφής. Καταφύγατε στην καταστροφολογία και τον τυχοδιωκτισμό», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι δεν άκουσε σχεδόν τίποτα για την οικονομία από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πραγματικότητα σας διαψεύδει, είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας. Δόθηκαν 43,8 δις ευρώ για την πανδημία. Το 4ο σε ποσοστό πακέτο παγκοσμίως, αναλογικά.

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η πραγματικότητα διαψεύδει και τον Μιχάλη Κατρίνη.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στις εξαγωγές που κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

«Δεν ζούμε σε γυάλινους πύργους», είπε ο κ. Σταϊκούρας και αναφέρθηκε στην αύξηση του πληθωρισμού. Τόνισε, όμως, ότι οι επιπτώσεις είναι μικρότερες μετά τη μείωση φόρων που προηγήθηκε.

Πρόσθεσε ότι η ανεργία μειώνεται, ενώ οι καταθέσεις αυξάνονται. Η αξιοπιστία και το κύρος της χώρας αυξάνεται, είπε ο υπουργός.

Η αποτρεπτική δύναμη της χώρας ενισχύεται, σημείωσε. Έχουμε πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που έχουμε να διαχειριστούμε, είπε ο υπουργός. Έχουμε βιώσιμο χρέος, σύμφωνα με τους θεσμούς.

Οι προκλήσεις που είναι μπροστά

«Υπάρχουν οι προκλήσεις της πράσινης μετάβασης», είπε ο κ. Σταϊκούρας. Έπειτα, ο υπουργός καταλόγισε μεγάλη ανευθυνότητα στην αντιπολίτευση. Μίλησε για μόνιμα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών που έχουν δρομολογηθεί, όπως η μείωση φόρων.

Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, είπε. Υλοποιούμε πολιτικές αύξησης της απασχόλησης, όπως το «πρώτο ένσημο».

Εφαρμόζουμε βραχυπρόθεσμα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, «όχι ψίχουλα κ. Τσιπρα», είπε ο υπουργός και αναφέρθηκε στα πακέτα ενισχύσεων που έχουν δοθεί τους τελευταίους μήνες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προγράμματα, όπως το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που συνεχίζουν.

Στηρίζουμε το ΕΣΥ, είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ψηφιοποιούμε το κράτος, σημείωσε έπειτα ο υπουργός.

«Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει πάσα στην κυβέρνηση για να αναδείξει το συνολικό έργο της», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: tovima.gr – Σταϊκούρας: «Η πραγματικότητα σας διαψεύδει κ. Τσίπρα»