Καλεντερίδης: “Εισαγγελέας Εθνικής Ασφάλειας επειγόντως”

Ενώ στο άρθρο μας της Παρασκευής σας υποσχεθήκαμε στο σημερινό μας άρθρο να περιγράψουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Αν. Μεσόγειο και τις ελληνικές θάλασσες, με προεξάρχον το Αιγαίο, για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε καλύτερα και μεγαλύτερη ευστοχία τις δηλώσεις Ερντογάν και λοιπών Τούρκων αξιωματούχων, ήλθε ο υπουργός Άμυνας της γείτονος, Χουλουσί Ακάρ, και με τις δηλώσεις του μας δίνει μια καλή «πάσα».

Δήλωσε λοιπόν ο Ακάρ, μιλώντας στους εργαζομένους στο εργοστάσιο συντήρησης αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας: «Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος, και μέσα σε αυτά και η Κύπρος».
Στην ομιλία του έκανε αναφορά επίσης στο νέο εθνικό δόγμα διεκδίκησης θαλάσσιου χώρου της Τουρκίας, που έχει το συμβολικό όνομα «Γαλάζια Πατρίδα», λέγοντας: «Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε για λόγους ευκολίας έλεγα 800.000. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν «ποια εδάφη πήραμε;» Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

Και συνεχίζοντας έριξε τις λεκτικές βόμβες: «Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Ο Εύξεινος Πόντος, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος, και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν, αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

Αυτά είπε ο Ακάρ, και αφού τονίσουμε και υπογραμμίσουμε ότι οι Τούρκοι πολιτικοί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας δεν κάνουν δηλώσεις στον… αέρα, και ΠΑΝΤΑ αυτές εντάσσονται και υποστηρίζουν τον εθνικό σχεδιασμό και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, να κάνουμε μια περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή και των εξελίξεων, που επηρεάζουν τον εθνικό σχεδιασμό της Τουρκίας.

Η γειτονική μας χώρα, που εισέβαλε και συνεχίζει να κατέχει το 37% της Κύπρου με την καθοριστικής σημασίας υποστήριξη των ΗΠΑ και της Αγγλίας, σήμερα είναι αντιμέτωπη με την εξής κατάσταση:
Η Κυπριακή Δημοκρατία, αφού οριοθέτησε την ΑΟΖ της με Αίγυπτο, Ισραήλ και Λίβανο, χώρισε το νότιο τμήμα της σε 13 θαλασσοτεμάχια και με τρεις γύρους αδειοδότησης έχει παραχωρήσει τα εννιά από αυτά σε ενεργειακές εταιρείες των ΗΠΑ (Noble Energy, ExxonMobil), του Ισραήλ (Delek), της Γαλλίας (TOTAL), της Ιταλίας (ENI), του Κατάρ (Qatar Petroleum), και της Κορέας (KOGAS).

Στο θαλασσοτεμάχιο 12 έχει ανακαλυφθεί το κοίτασμα Αφροδίτη, η εκμετάλλευση του οποίου αναμένεται να αρχίσει τους επόμενους μήνες, στην οποία εκμετάλλευση εμπλέκεται και ο γίγαντας που λέγεται Shell, καθώς και η Αίγυπτος, που θα δέχεται το φυσικό αέριο σε δικό της σταθμό υγροποίησης.

Επίσης, έχει ανακαλυφθεί κοίτασμα στο θαλασσοτεμάχιο 6, που έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία TOTAL/ENI, καθώς και στο 10, της κοινοπραξίας ExxonMobil/Qatar Petroleum.

Από τα στοιχεία που έχουν εξαχθεί μέχρι σήμερα αλλά και από σχετικές εκτιμήσεις, θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν στην ΑΟΖ της Κύπρου να υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Η απόφαση Τραμπ για τα υψίπεδα του Γκολάν ενδέχεται να είναι…

Καλεντερίδης: Γιατί είναι τόσο νευρικός ο Ερντογάν; Τι είναι…

Ενώ συμβαίνουν αυτά, που έχουν θορυβήσει την Τουρκία γιατί βλέπει τον εαυτό της αποκλεισμένο από τις διαδικασίες που προαναφέρθηκαν, παρατηρεί ανάλογες διαδικασίες να είναι σε εξέλιξη και στις ελληνικές θάλασσες.
Η Ελλάδα, αθόρυβα, χώρισε κι αυτή το Ιόνιο και το Λιβυκό πέλαγος σε 20 θαλασσοτεμάχια, ενώ προχώρησε και στην παραχώρηση δύο εκτεταμένων περιοχών (δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης) στην κοινοπραξία TOTAL/ExxonMobil/Ελληνικά Πετρέλαια.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι δύο μεγάλες χώρες, μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και πυρηνικές δυνάμεις, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, μέσω των παραπάνω εταιρειών έχουν συμφέροντα στην ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας, τα οποία καλούνται προστατέψουν και να υπερασπιστούν σε πιθανές επιβουλές!

Ενώ συμβαίνουν αυτά, η Ελλάδα, τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει εγκαινιάσει μια πρωτόγνωρη διαδικασία για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Είναι οι λεγόμενες τριμερείς, με Κύπρο και Ισραήλ και με Κύπρο και Αίγυπτο, που «βάζουν» στο παιχνίδι της ενέργειας και της ασφάλειας της Αν. Μεσογείου δυο σημαντικές χώρες της Μέσης Ανατολής με τις οποίες η Τουρκία διατηρεί κακές διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις.

Αυτά είναι τα αντικειμενικά στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Λυβικού πελάγους, αυτά είναι τα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία των ενεργειακών αποθεμάτων, αυτό είναι το νέο «μεγάλο παιχνίδι» που έχει αρχίσει να παίζεται στην περιοχή, στο οποίο συμμετέχουν Κύπρος και Ελλάδα και δεν συμμετέχει η Τουρκία.

Αυτή η κατάσταση προκαλεί τον εκνευρισμό στην Άγκυρα, αυτή την ώθησε να προχωρήσει στο νέο εθνικό δόγμα διεκδίκησης θαλασσίου χώρου «Γαλάζια Πατρίδα», αυτή η κατάσταση ωθεί τους Ερντογάν, Τσαβούσογλου, Ακάρ και λοιπούς Τούρκους αξιωματούχους να κάνουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις.

Όσο για το Αιγαίο, το οποίο εμπλέκουν οι Τούρκοι, ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται ενεργειακές εταιρείες, η Τουρκία φοβάται ότι αν προχωρήσουν οι εξελίξεις και δημιουργηθούν τετελεσμένα, δηλαδή αρχίσει η εκμετάλλευση των αποθεμάτων, η κατάσταση αυτή θα καταγραφεί και θα ισχυροποιήσει τις θέσεις της Ελλάδας και στο Αιγαίο.

Γι’ αυτό οι δηλώσεις, γι’ αυτό οι χάρτες, γι’ αυτό η «τουρκοποίηση» μεγάλου μέρους της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή μεταξύ Κύπρου-Κρήτης-Ρόδου, γι’ αυτό η «Γαλάζια Πατρίδα» μας τρώει σχεδόν το μισό Αιγαίο.
Αυτά είναι τα αντικειμενικά στοιχεία, αυτή είναι η κατάσταση, αυτά πρέπει να αναλύουμε με ψυχραιμία όταν καλούμαστε να ερμηνεύσουμε τις δηλώσεις και την νευρικότητα των Τούρκων, και να σταματήσει η «καραμέλα» ότι οι δηλώσεις γίνονται για εσωτερική κατανόηση, για εξαγωγή της κρίσης και άλλες τέτοιες ανοησίες που ακούγονται πολλές φορές και από στόματα επισήμων.

Και επειδή οι ανοησίες όταν εκστομίζονται από χείλη επισήμων δεσμεύουν τη χώρα και προκαλούν βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα, και επειδή αυτή η χώρα είναι χωρίς δίχτυ ασφαλείας και ο κάθε πρωθυπουργός και υπουργός μπορεί να υπογράψει ακόμα και την παράδοση της Ελλάδας, επειγόντως πρέπει να αποκτήσουμε Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και να θεσπιστεί θέση Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας. Επειγόντως…

Πηγή: pontosnews

 

33 thoughts on “Καλεντερίδης: “Εισαγγελέας Εθνικής Ασφάλειας επειγόντως”

  1. Piece of writing writing is also a excitement, if you be acquainted with
    after that you can write otherwise it is difficult to write.

  2. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article and the rest of the site is also really good.

  3. Unquestionably imagine that that you stated. Your favourite reason appeared to be at the net the
    simplest thing to be mindful of. I say to you, I definitely get annoyed at the
    same time as other people consider concerns that they just
    do not understand about. You managed to hit the nail upon the highest and outlined out
    the whole thing without having side-effects , people can take a signal.
    Will likely be again to get more. Thank you

  4. Hello to every body, it’s my first pay a quick visit of this webpage; this web site carries amazing and really fine stuff designed for readers.

  5. Good post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon everyday. It will always be useful to read through articles from other authors and practice something from other websites.

  6. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you
    relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking
    about, why waste your intelligence on just
    posting videos to your site when you could
    be giving us something informative to read?

  7. I want to to thank you for this good read!! I definitely enjoyed every little bit of it. I have you book marked to look at new things you post…

  8. Hi there! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to give it a look.

    I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking
    and will be tweeting this to my followers! Great blog and superb style and design.

  9. Hey! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that
    would be okay. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

  10. I like reading through an article that can make people think. Also, many thanks for allowing for me to comment!

  11. Hello! I simply wish to give you a huge thumbs up for the great info you’ve got here on this post. I’ll be coming back to your website for more soon.

  12. I am curious to find out what blog system you are using?

    I’m having some small security problems with my latest site and I would like to find
    something more safeguarded. Do you have any suggestions?

  13. It’s really a cool and helpful piece of information. I
    am glad that you simply shared this helpful information with us.
    Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

  14. You need to take part in a contest for one of the
    best sites on the web. I most certainly will highly recommend this blog!

  15. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video
    to make your point. You definitely know what youre talking about,
    why throw away your intelligence on just posting videos to
    your site when you could be giving us something enlightening to read?

  16. Your style is unique compared to other folks I have read stuff from.

    Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I’ll
    just book mark this web site.

  17. constantly i used to read smaller articles that as well clear their motive, and that is also happening with this piece of writing which I am reading here.

  18. First of all I would like to say terrific blog! I had a quick question in which
    I’d like to ask if you don’t mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your mind prior
    to writing. I have had difficulty clearing my mind in getting my thoughts out
    there. I truly do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes tend
    to be lost just trying to figure out how to begin. Any ideas
    or tips? Thanks!

  19. This page certainly has all of the information and facts I
    wanted about this subject and didn’t know who to ask.

  20. It’s truly a great and helpful piece of information. I
    am glad that you shared this helpful information with us.
    Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

  21. My brother recommended I might like this website. He was totally right.
    This post actually made my day. You can not imagine simply how much
    time I had spent for this info! Thanks!

  22. Its such as you read my thoughts! You appear to understand
    so much approximately this, like you wrote the e book in it or something.

    I think that you can do with a few percent to force the message house a bit,
    however instead of that, this is magnificent blog. A fantastic
    read. I’ll definitely be back.

  23. If some one wants to be updated with newest technologies after that he must be
    pay a quick visit this web site and be up to date every day.

  24. Hey there just wanted to give you a quick heads up.

    The text in your post seem to be running off the screen in Ie.
    I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let
    you know. The layout look great though! Hope you get the problem fixed soon. Thanks

  25. An intriguing discussion is definitely worth comment.
    I think that you should write more about this subject matter, it might not be a taboo matter but generally people do
    not speak about such topics. To the next! Best wishes!!

  26. You’re so cool! I don’t suppose I have read through a single thing like this before. So nice to find somebody with a few genuine thoughts on this subject. Seriously.. thanks for starting this up. This web site is something that is required on the web, someone with some originality!

  27. whoah this blog is wonderful i love reading your posts. Keep up the great paintings! You realize, many individuals are searching round for this info, you can help them greatly.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.