Εκκίνηση από τον «Ομφαλό της γης» τους Δελφούς για το 3ο ετάπ του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Από τον αρχαιολογικό χώρο του ιερού μαντείου των Δελφών θα εκκινήσει το 3ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, την Παρασκευή 29 Απριλίου.

Οι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μία από τις ωραιότερες διαδρομές στον κόσμο, που υπόσχεται άπλετη δράση.

Από το Μουσείο των Δελφών, το γκρουπ θα ποδηλατήσει με κατεύθυνση δυτική, μέχρι και το χωριό Χρισσό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 200μ., πάνω από τον Ελαιώνα της Άμφισσας. Από εδώ ξεκινά η αγωνιστική δράση του 3ου εταπ.

Οι ποδηλάτες θα περάσουν από την πόλη της Άμφισσας και αμέσως μετά θα ανηφορίσουν στις «κόκκινες» πλαγιές του Παρνασσού, περνώντας από τους Βωξίτες.

Εν συνεχεία η διαδρομή κατηφορίζει στη Γραβιά και τον κομβικό Μπράλο, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καλλίδρομο, σε υψόμετρο 530μ., στην πόλη της Λαμίας, όπου θα λάβει χώρα ακόμη ένα σπριντ ευθείας, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετούς φίλους της ποδηλασίας.

Η διαδρομή του 3ου ετάπ συνεχίζεται την πορεία της προς το Λιανοκλάδι, με τον ομώνυμο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου αμέσως μετά θα αφήσει την γη της «Υπάτης» για να κατευθυνθεί βόρεια, στις δυτικές πλαγιές του όρους Όθρυς, και να φτάσει στο χωριό Τρίλοφο, που βρίσκεται στα 580μ. υψόμετρο, 33 χιλιόμετρα μακριά από την Λαμία.

Από εδώ η αγωνιστική δράση περνά στην Θεσσαλία, σε μία διαδρομή που γίνεται άκρως ειδυλλιακή, καθώς το γκρουπ εισέρχεται στην χώρα των αρχαίων Δολόπων, που βρίσκεται η τεχνητή Λίμνη Σμοκόβου, και συνυπάρχει με τις κορυφές των Αγράφων.

Από την Λίμνη και μετά, το τοπίο πλέον κατηφορίζει στον Νομό Καρδίτσας με υψηλές ταχύτητες σε ένα τερέν αρκετά τεχνικό, περνώντας πρωτίστως από το ιστορικό χωριό Καλλιφώνι, και λίγο αργότερα από το χωριό Αγιοπηγή, που βρίσκεται 6χλμ. έξω από την πόλη της Καρδίτσας.

Στην μεγάλη ευθεία για τον τερματισμό, οι θεατές που θα βρεθούν στην πορεία των αθλητών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν από τους θεαματικότερους τερματισμούς του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, που ολοκληρώνεται έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας.

Παρασκευή 29 Απριλίου / 3ο ΕΤΑΠ: Δελφοί – Λαμία – Καρδίτσα = 170,7 χλμ

Διαδρομή: Δελφοί (Μουσείο), Χρισσό, Ελαιώνας, Άμφισσα, Βωξίτες (σπριντ ανάβασης), Γραβιά, Μπράλος, Λαμία (σπριντ ευθείας), Λιανοκλάδι (σπριντ ευθείας), Τρίλοφο (σπριντ ανάβασης), Λίμνη Σμοκόβου, Άγραφα, Καλλιφώνι, Αγιοπηγή, Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας