O Ελληνας Κέννεντυ και οι 12 Άθλοι του Ηρακλή

ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ

Ο Κυριάκος θα ήθελε όταν ολοκληρώσει τις πρωθυπουργικές του θητείες λαοί όπως οι Νορβηγοί και οι Εσθονοί να λένε ότι θέλουμε να γίνουμε η Ελλάδα του Βορρά

Δεν πρόλαβε καν να πανηγυρίσει την εθνική νίκη μας στον Έβρο όταν μία νέα πρόκληση βρέθηκε στον δρόμο του. Ο Coronavirus  από τη μακρινή Κίνα πέρασε στην Ευρώπη με το φτερούγισμα της πεταλούδας και άρχισε να θερίζει ζωές.

Από τον Αριστοτέλη Ανδρεάδη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στην άλλη άκρη του ακουστικού του την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ η οποία επέμενε ότι δεν έπρεπε να κλείσει τα σχολεία στην Ελλάδα γιατί θα έσπερνε τον τρόμο στην Ευρώπη.

Εκείνος άκουσε τις απόψεις της αλλά έκανε αυτό που θεώρησε σωστό: Έκλεισε τα σχολεία. Τα έκλεισε πηγαίνοντας κόντρα και στις επιφυλάξεις των υπουργών του και των συμβούλων του, οι οποίοι-με ελάχιστες εξαιρέσεις-δεν είναι και οι πλέον οξυδερκείς του κόσμου.

Έκανε ακριβώς αυτό που όφειλε να κάνει ένας Πρωθυπουργός που έζησε σε βάθος τη μοναξιά της εξουσίας από τα πρώτα του μπουσουλήματα.

Γνώριζε ότι η ευθύνη των αποφάσεων ήταν όλη δική του. Κι εκείνος είχε αποφασίσει να ορίσει τη μοίρα του στα όρια του ανθρωπίνως δυνατού.

Ισως και κάτι παραπάνω.

Ξημερώματα της Δευτέρας 8 Ιουλίου 2019 όταν βούρτσιζε τα δόντια του πριν πέσει για ύπνο ήξερε ότι αυτή τη φορά ο αντίπαλός του ήταν η ίδια η Ιστορία. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βαθιά μέσα του πίστευε ότι τίποτε δεν του χαρίστηκε εκείνο το πρωί υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι η Ιστορία πολύ δύσκολα θα του αρνηθεί τη θέση που θα του αξίζει στο βάθρο της όταν θα έχει ολοκληρώσει τις δύο κυβερνητικές θητείες του.

Ακόμη κι εάν χρειαστεί να νικήσει και τη Σκύλα και τη Χάρυβδη για να το πετύχει. Ακόμη κι εάν χρειασθεί να κάνει τους 12 Αθλους του Ηρακλή.

Η Ιστορία είχε μπλέξει με ένα αποφασισμένο Ιχθύ, απόφοιτο του Χάρβαρντ, του Κολλεγίου των Ηγετών. Από εδώ άλλωστε είχε αποφοιτήσει και ο Τζον Κέννεντυ το 1940. Δεν αναφερθήκαμε τυχαία στο όνομα του προέδρου-θρύλου των ΗΠΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει τη σημασία του μύθου όταν οι λαοί ζουν οδυνηρές και πρωτόγνωρες περιπέτειες σαν κι αυτές που βιώνουμε.

Σε τέτοιες ιστορικές στιγμές ο ηγέτης όταν έχει τα προσόντα γίνεται ηγέτης-σύμβολο. Και ο Κυριάκος έτσι θα ήθελε να μείνει στην Ιστορία, σαν ο Ηγέτης σύμβολο μίας άλλης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που δεν θα μπορούσαμε να φαντασθούμε ούτε στα πιο τρελά όνειρά μας. Ο Κυριάκος θα ήθελε όταν ολοκληρώσει τις πρωθυπουργικές του θητείες λαοί όπως οι Νορβηγοί και οι Εσθονοί να λένε ότι θέλουμε να γίνουμε η Ελλάδα του Βορρά.

Για την ώρα έχει να αντιμετωπίσει μια νέα καταιγίδα που ξεδιπλώνεται μπροστά του μέσα από τις προβλέψεις της Capital Economics η οποία σε νέα έκθεσή της για την Ελλάδα εκτιμά πως η ύφεση φέτος θα φτάσει το τρομαχτικό 15% ενώ το 2021 θα αποτελέσει ένα έτος ισχυρού ριμπάουντ με ανάπτυξη της τάξης του 10%.

Η Capital Economics εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί στο 40% περίπου του μεγέθους που είχε το 2007, φέτος. Και παρά την πιθανή απότομη ανάκαμψη το 2021, θα χρειαστεί πάνω από μια δεκαετία πριν η Ελλάδα επιστρέψει σε αυτά τα επίπεδα.

Αυτή τη μαύρη πρόβλεψη καλείται να συντρίψει ο Κυριάκος απογειώνοντας την ελληνική οικονομία.

Θα χρειαστεί γι αυτό να ξεπεράσει πολλές φορές τα όριά του κι εκεί που θα αισθάνεται ότι χάνει το παιγνίδι να επιστρέφει πιο δυνατός αποφασισμένος να κερδίσει, πάλι και πάλι. Όσες φορές χρειαστεί. Όπως ο Ηρακλής και οι 12 Άθλοι του.

Ο Ηρακλής, με τη βοήθεια της σωματικής του ρώμης και της βιωματικής γνώσης πετυχαίνει την ψυχική του κάθαρση, λυτρώνοντας έτσι την ψυχή του από όλους…

Μια εξέχουσα μορφή της ελληνικής μυθολογίας, που ξεχωρίζει ιδιαίτερα, όχι μόνο για την τιτάνια φυσική της δύναμη, αλλά και για το ήθος του χαρακτήρα της, ήταν ο Ηρακλής ο Θηβαίος. Η λέξη Ηρακλής, ετυμολογικά, σημαίνει το κλέος της Ήρας, δηλαδή η δόξα της Ήρας, ή δοξασμένη ψυχή.

Eν όψει της Συνόδου Κορυφής, συζήτησα με τον @eucopresident Charles Michel για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας και για την ανάγκη επεξεργασίας ενός συνεκτικού πλαισίου για την εξομάλυνση μεταφορών και τουριστικής δραστηριότητας. https://primeminister.gr/2020/04/21/23822 …


Ο σοφιστής Πρόδικος μάς αναφέρει ότι την περίοδο που ο Ηρακλής βρισκόταν στον Κιθαιρώνα, αφού είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του ως έφηβος, βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει τελικά στη ζωή του. Το δρόμο της κακίας, τον κοσμικό εκείνο δρόμο με τις ραδιουργίες, τα αξιώματα της εξουσίας, τον παράνομο πλούτο και τις αδικίες, ή το δρόμο της αρετής, ένα δύσκολο ανηφορικό δρόμο γεμάτο περιπέτειες και αγώνες που θα τον οδηγούσαν στην αθανασία;

Ο Ηρακλής επιλέγει το δρόμο της αρετής!

Σε νεαρή ηλικία, ο Ηρακλής ξεσηκώνει τους Θηβαίους και απελευθερώνει τη Θήβα από το βαρύ φόρο, 100 βόδια ετησίως για 20 χρόνια, που πλήρωναν στον Εργίνο βασιλιά του Ορχομενού, όπου τον νίκησε και τον σκότωσε στη συνέχεια.

Έπαθλο αυτής της ανταμοιβής του η Μεγάρα, κόρη του βασιλιά της Θήβας Κρέοντα, που πήρε για γυναίκα του. Απ” αυτήν απέκτησε 3 παιδιά και ζούσαν ευτυχισμένοι.

Στο έργο του Ευριπίδη «Ηρακλής μαινόμενος», ο Ηρακλής, τυφλωμένος από τη Λύσσα που έστειλε η Ήρα, διαπράττει με τη μανία της Λύσσας ένα ακούσιο έγκλημα αλλοφροσύνης κατά της οικογένειάς του στη διάρκεια της νύχτας, νομίζοντας για εχθρούς του τη γυναίκα και τα παιδιά του ως παιδιά του Ευρυσθέα.

Όταν συνειδητοποιεί ότι έχει σκοτώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, ζητά χρησμό από το Μαντείο για εξιλέωση, προκειμένου να εξαγνίσει την ψυχή του. Και ο χρησμός του Μαντείου ήταν «ο δυνατότερος θα υπηρετήσει τον αδύνατο».

Ο Ηρακλής λοιπόν έπρεπε να υπηρετήσει το βασιλιά του Άργους Ευρυσθέα και να εκτελέσει τις διαταγές του, ή κατά άλλη εκδοχή του Μαντείου «ο δυνατότερος (Ηρακλής) να υπηρετήσει τον αδύνατο» (λαό).

Λίγο ή πολύ, όλοι γνωρίζουμε την επική περιγραφή των 12 γνωστών άθλων του 

Στη Νεμέα, ο Ηρακλής σκοτώνει το γιγαντόσωμο λιοντάρι που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής, τρώγοντας πολλά ζώα και ανθρώπους και ντύνεται με τη λεοντή του. Σύμφωνα με τον Ησίοδο, το λιοντάρι αυτό ήταν γόνος της Έχιδνας και του Όρθρου. Το νεκρό του σώμα μεταφέρθηκε από τους Ολυμπίους στον ουρανό και σχημάτισε τον αστερισμό του Λέοντα.

Η θέληση της ψυχής

Η εξόντωση του λιονταριού της Νεμέας συμβολίζει τη νίκη του γενναίου ανθρώπου (Ηρακλή) να νικήσει τα άγρια, ζωώδη ένστικτά του (λιοντάρι) με τη νοηματική του ισχύ (ρόπαλο), που είναι η ακλόνητη ψυχική θέληση. Ο δεύτερος σημαντικός, αλλά και πολύ γνωστός άθλος του ήρωα, είναι η εξόντωση της Λερναίας Ύδρας, ενός τέρατος με εννέα κεφάλια. Ήταν το παιδί της Έχιδνας και του Τυφώνα, κατά τον Ησίοδο, που βρισκόταν στην περιοχή της Λέρνης και σκορπούσε το θάνατο και τη συμφορά στους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Η Λερναία Ύδρα συμβολίζει το τέρας που ζει μέσα μας, με τις πολυκέφαλες σαρκοβόρες επιθυμίες του εαυτού μας που ξεπροβάλλουν από τα ελαττώματα του «εγώ» (το σώμα της Ύδρας), που έχει ο καθένας μας, και πρέπει να τις αποκεφαλίσει και να τις κάψει με τη «φωτιά» του πνεύματος, σύμβολο καθαρτήριου εξαγνισμού.

Ο επόμενος άθλος του Ηρακλή ήταν να πιάσει το ιερό ελάφι της Άρτεμης και να το φέρει στον Ευρυσθέα ζωντανό. Τα χρυσά κέρατα του ελαφιού συμβολίζουν την ανώτερη γνώση. Το ελάφι γενικά, μπορεί να συμβολίζει τον ατίθασο χαρακτήρα του ανθρώπου, δηλ. τον εγωισμό του που τρέχει ανεξέλεγκτος παντού και στο τέλος πιάνεται από τον Ηρακλή (γενναία ψυχή) και τιθασεύεται. Έτσι, ο άνθρωπος απελευθερώνεται και αξιοποιεί τον εγωισμό του σε αξιοπρέπεια, κατακτώντας την πνευματική αγνότητα.

Ο τέταρτος άθλος του ήρωα είναι ο Ερυμάνθιος Κάπρος, ένα τεράστιο και επιθετικό αγριογούρουνο που έσπερνε τον τρόμο και κατάστρεφε τα σπαρτά των χωρικών στην περιοχή του Ερύμανθου της Αρκαδίας, ενώ με τους χαυλιόδοντές του ξέσκιζε όποιο ζώο έβρισκε μπροστά του. Ο Ερυμάνθιος Κάπρος είναι το σύμβολο των ψευδαισθήσεων του ατομικού συμφέροντος. Ο ακραίος ατομικισμός του ανθρώπου ενσαρκώνεται σε επιθετικό κάπρο, βλάπτοντας το φυσικό περιβάλλον, που είναι τα σπαρτά (φυτά) και τα ζώα και, φυσικά, η ανθρώπινη κοινωνία. Οι χαυλιόδοντες του κάπρου είναι τα παράνομα μέσα για την πραγμάτωση του επιδιωκόμενου στόχου. Η σύλληψη του αγριογούρουνου από τον Ηρακλή (ηρωική ψυχή) είναι το σταμάτημα του ακραίου ατομισμού μας και η τιθάσευση του επιφέρει την ανάπτυξη της συλλογικότητας και της ομαδικής συνεργασίας προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος.

Με τον επόμενο, πέμπτο άθλο του, ο Ηρακλής καθάρισε τους στάβλους του Αυγεία,ενός πλούσιου βασιλιά με τα 3.000 βόδια από την κοπριά 30 και πλέον χρόνων, που είχε γίνει ένας τεράστιος σωρός με απαίσια δυσοσμία. Η κόπρος του Αυγεία συμβολίζει τη διαφθορά μιας κοινωνικής ή πολιτικής κατάστασης που για χρόνια πολλά μαστίζει έναν τόπο που δυσοσμεί απαίσια. Είναι η αμαρτωλή περίοδος των Ιχθύων, μια χρονική περίοδος κοινωνικής σκλαβιάς, πνευματικού σκότους, ανθρώπινης εκμετάλλευσης και ισοπέδωσης των κοινωνικών και των ηθικών αξιών. Τα δύο ποτάμια Αλφειός και Πηνειός που χρησιμοποίησε ο Ηρακλής με το νερό τους να καθαρίσει τους στάβλους, συμβολίζουν την καθαρτική ιδιότητα του νερού.

Θα ξεπλύνουν τις πνευματικές και ψυχικές ακαθαρσίες αφυπνίζοντας τις ανθρώπινες συνειδήσεις. Ο Ηρακλής είναι η δύναμη που θα χρησιμοποιηθεί για να κυλήσει το καθαρτήριο ύδωρ του «Υδροχόου» και θα καθαρίσει την πολυετή κοπριά των στάβλων του Αυγεία. Ο ουράνιος αυτός αστερισμός του Υδροχόου κυριαρχεί ως νέα χρονική περίοδος της Νέας Εποχής και αντλεί τη δύναμή του από το νερό, που κατά τον Θαλή τον Μιλήσιο είναι η δύναμη και η αρχή δημιουργίας των πάντων. Ο μυστικισμός των σκοτεινών δυνάμεων θα γίνει ορατός από τη διαφάνεια της Νέας αυτής Εποχής και τα πάντα θα αποκαλυφτούν. Οι μάσκες και τα προσωπεία θα πέσουν και θα διαχωριστεί η ήρα από το στάρι. Τα ιστορικά ψέματα και οι «κατασκευασμένες» θεωρίες θα καταρρεύσουν! Πολλά «πιστεύω» μας θα μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αφού σίγουρα θα αλλάξουν πάρα πολλά.

Οι Στυμφαλίδες όρνιθες ήταν τα πουλιά της Στυμφαλίας, ανθρωποφάγα αρπακτικά με χάλκινα ράμφη, νύχια και φτερά, των οποίων η εξόντωσή τους ήταν ο έκτος άθλος του Ηρακλή. Συμβολίζουν τα ποταπά στοιχεία του χαρακτήρα μας (κακία, μικροπρέπεια, εμπάθεια, εγωπάθεια, ζήλια, αχαριστία κ.ά.). Τα κρόταλα που δίνει η Αθηνά στον Ηρακλή, έργο του Ηφαίστου, είναι η σφυρηλατημένη γνώση, που θα πετύχουμε το στόχο μας με το τόξο και τα βέλη του Ηρακλή και συμβολίζουν την ψυχική δύναμη, που θα εξοντώσουμε όλα τα ιπτάμενα ψυχικά τέρατα που μας κατατρώνε την ψυχή.

Ο έβδομος άθλος ήταν η σύλληψη του άγριου ταύρου της Κρήτης. Ο ταύρος συμβολίζει τις ασυγκράτητες ανθρώπινες ορμές. Η τιθάσευση του ταύρου είναι η τιθάσευση και ο έλεγχος των ορμών μας, κυρίως των σεξουαλικών ορμών με την ψυχική ρώμη της εγκράτειας, το «μέτρο του άριστου». Σημειωτέον ότι τόσο η καταπίεση των ορμών όσο και το ασυγκράτητο πάθος σε μορφή ακολασίας έχουν δυσάρεστες συνέπειες.

Δαμάζοντας τον υπέρμετρο ενθουσιασμό

Η αρπαγή των αγρίων αλόγων του Διομήδη ήταν ο όγδοος άθλος του ήρωα Ηρακλή. Τα άλογα γενικά συμβολίζουν τον ανθρώπινο νου. Οι νεαρές φοράδες δείχνουν τη θηλυκή όψη του νου γιατί γεννούν ιδέες ή νοηματικές συλλήψεις θετικές ή αρνητικές. Συμβολίζουν την τάση του ανθρώπου να υιοθετεί σκέψεις που φέρνουν καταστροφή, όταν προέρχονται από τον αχαλιναγώγητο κατώτερο νου που είναι το μαύρο άλογο και δημιουργούν, όταν προέρχονται από τον ανώτερο νου (άσπρο άλογο). Τα άλογα του Διομήδη συμβολίζουν ότι, όταν υπάρχει υπέρμετρος ενθουσιασμός και ορμητικότητα από τυχόν επιτυχίες της ζωής μας, τότε γεννιέται μια εγωκεντρική ασυγκράτητη αυτοπεποίθηση που εμείς οι ίδιοι πρέπει να τη δαμάσουμε με τη σύνεση της προσωπικότητας μας.

Ο Ευρυσθέας ζητά από τον Ηρακλή να του φέρει την ζώνη της Ιππολύτης, που είναι κόρη του Θεού Άρη και βασίλισσα των Αμαζόνων. Ο Ηρακλής με τη βοήθεια των συντρόφων του νικά τις έφιππες Αμαζόνες της Ιππολύτης, που ήταν υπερδύναμη της εποχής, με μιλιταριστική οργάνωση και δομή εξουσίας. Η ζώνη της Ιππολύτης ήταν το σύμβολο της ισχύος του βασιλείου των Αμαζόνων. Η κατάλυση του Κράτους των Αμαζόνων συμβολίζει την κατάργηση της Μητριαρχίας, όχι μόνο στις Αμαζόνες, αλλά και σε άλλους λαούς. Η ζώνη της Ιππολύτης, σύμβολο μητριαρχικής εξουσίας, είναι το γκρέμισμα της αυταρχικής γυναικοκρατίας.

Τα βόδια του Γηρυόνη ζητά ο Ευρυσθέας από τον Ηρακλή να του φέρει, που τα φύλαγε ο Όρθρος, ένα φοβερό σκυλί-τέρας. Ο Γηρυόνης, ένας γίγαντας με τρία κορμιά και τρία κεφάλια, ζούσε σ” ένα νησί στη δυτική ακτή του Ωκεανού. Τα κόκκινα βόδια του Γηρυόνη συμβολίζουν τις κρυμμένες υλικές επιθυμίες μας που θέλουμε πάση θυσία να πραγματοποιήσουμε και να κατακτήσουμε, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του πνεύματος και της ψυχής μας. Είναι ο πρώην αστερισμός των Ιχθύων. Μια νεφελώδης περίοδος της ανθρώπινης ιστορίας με λιγοστές αναλαμπές φωτός και με τεχνολογικά επιτεύγματα που υπηρέτησαν τις σκοτεινές δυνάμεις του κακού με κατακτητικούς πολέμους, υποδουλώσεις λαών και ανθρώπων, καταστροφές πολιτισμών και καταστροφές στο περιβάλλον του πλανήτη μας με παγκόσμιους πολέμους που στόχευαν στην κατάκτηση της ύλης και των αγαθών της.

Η αρπαγή των μήλων των Εσπερίδων ήταν ο ενδέκατος άθλος του Ηρακλή. Οι Εσπερίδες ήταν νύμφες που έμεναν στον κήπο των Θεών για να φυλάνε τα χρυσά μήλα μαζί με τον Δράκοντα και βρίσκονταν στο μέρος Ερύθεια, όπου τα είχε χαρίσει η Γαία στους γάμους του Δία και της Ήρας. Τα μήλα γενικά συμβολίζουν τη γνώση. Τα χρυσά μήλα είναι η ανώτερη γνώση της σοφίας, η Αλήθεια που ολοκληρώνει τον άνθρωπο. Πολλοί λίγοι όμως μπορούν να την πάρουν και είναι αυτοί που έχουν ηρωική ψυχή (Ηρακλής), αποκοιμίζοντας το δράκοντα χωρίς να τον σκοτώνουν. Η γνώση αυτή των «παγχρύσεων μήλων» μεταβιβάζει τις θείες ιδιότητες της στον ηρωικό άνθρωπο (φιλ. Αλτάνη).

Ο δράκων/όφις και οι νύμφες είναι οι άγρυπνοι φύλακες της γνώσης που δεν επιτρέπουν στους κακόβουλους θηρευτές να την αρπάξουν και να τη χρησιμοποιήσουν εις βάρος της ανθρωπότητας. Το πυρ που έδωσε ο Προμηθέας σε κάποιους ανθρώπους με κρόνιες αντιλήψεις δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά η απαγορευμένη γνώση. Υψηλή τεχνολογία και υπερόπλα που χρησιμοποίησαν εις βάρος άλλων ανθρώπων σε παλαιότερες εποχές με βιβλικές καταστροφές, αλλά που τα χρησιμοποιούν και σήμερα κακόβουλοι απόγονοί τους. Γι’ αυτό τον λόγο ο Προμηθέας τιμωρήθηκε σκληρά από τον Δία.

Ο κέρβερος και η κάθαρση

Ο δωδέκατος άθλος του Ηρακλή ήταν ο φοβερός Κέρβερος του Άδη, ένας τρικέφαλος σκύλος που φύλαγε τις Πύλες του Κάτω Κόσμου. Ο Κέρβερος είναι το τερατόμορφο θεριό που έχουμε μέσα μας, κρατά φυλακισμένη την ψυχή μας στο σκοτάδι (Άδης) και δεν της επιτρέπει να απελευθερωθεί. Ο Ηρακλής, η ένδοξη και γενναία ψυχή, αιχμαλωτίζει τον Κέρβερο με τη βοήθεια της Αθηνάς, δηλ. με τη σοφία της γνώσης, και έτσι όταν ο Κέρβερος βγαίνει έξω από τον Άδη, πεθαίνει. Το κατέβασμα του Ηρακλή στον κάτω κόσμο συμβολίζει τη μύηση του ήρωα. Γίνεται λοιπόν μύστης των ιερών μυστηρίων, εφόσον έχει περάσει όλες τις δοκιμασίες για να βρεθεί στην πνευματική Ακρόπολη της ιερής γνώσης με το «Γνώθι σ’ αυτόν».

36 thoughts on “O Ελληνας Κέννεντυ και οι 12 Άθλοι του Ηρακλή

  1. That is the proper blog for anybody who needs to seek out out about this topic. You understand a lot its virtually hard to argue with you (not that I really would want匟aHa). You undoubtedly put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, simply great!

  2. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing somewhat analysis on this. And he the truth is purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If attainable, as you grow to be experience, would you mind updating your blog with more particulars? It’s extremely helpful for me. Big thumb up for this weblog post!

  3. I actually wanted to construct a brief comment to express gratitude to you for all of the remarkable strategies you are placing at this site. My considerable internet investigation has at the end of the day been honored with good content to talk about with my neighbours. I ‘d assume that many of us site visitors actually are extremely endowed to live in a perfect community with many marvellous professionals with beneficial concepts. I feel extremely fortunate to have encountered your entire website page and look forward to tons of more entertaining minutes reading here. Thank you once again for all the details.

  4. I and also my pals were looking through the nice key points located on the website while unexpectedly got an awful feeling I never thanked the site owner for those tips. All of the people had been for that reason stimulated to study them and have now unquestionably been taking advantage of these things. We appreciate you getting very considerate as well as for going for these kinds of high-quality subject matter millions of individuals are really eager to understand about. My very own honest regret for not saying thanks to you sooner.

  5. Thank you so much for providing individuals with an extraordinarily splendid possiblity to check tips from this site. It is often so pleasurable and as well , packed with a great time for me and my office co-workers to visit your site on the least three times in a week to see the fresh secrets you have. Not to mention, I am always satisfied with your outstanding inspiring ideas you serve. Some two points in this posting are easily the most impressive we have all had.

  6. I am glad for writing to make you understand what a helpful encounter my friend’s princess undergone visiting your site. She learned some things, which include what it’s like to possess an incredible coaching mindset to make men and women without hassle learn about various tortuous topics. You undoubtedly did more than our own expectations. Many thanks for offering those necessary, safe, informative and easy tips about the topic to Kate.

  7. I precisely had to thank you very much again. I am not sure what I would’ve created in the absence of the type of creative ideas shown by you over my topic. It was a scary crisis in my view, nevertheless being able to see the expert style you solved that made me to cry for delight. Now i am grateful for your service and pray you comprehend what a great job that you are putting in teaching some other people thru your blog post. Most probably you have never encountered any of us.

  8. Thanks so much for providing individuals with a very terrific chance to read articles and blog posts from this website. It is always very useful and jam-packed with a good time for me personally and my office peers to visit your website nearly 3 times a week to find out the fresh tips you have. Not to mention, I’m just always contented considering the attractive secrets you give. Selected 4 areas in this posting are completely the most efficient we have all had.

  9. I am glad for writing to let you be aware of what a notable encounter my wife’s daughter went through viewing your web page. She noticed plenty of things, including how it is like to possess a marvelous coaching heart to let men and women with no trouble know certain extremely tough issues. You undoubtedly exceeded readers’ expected results. Thanks for imparting the beneficial, dependable, informative as well as fun thoughts on that topic to Gloria.

  10. I want to show thanks to you for bailing me out of this challenge. Right after looking throughout the online world and seeing opinions which are not powerful, I believed my entire life was done. Living devoid of the strategies to the issues you have solved through your main blog post is a crucial case, as well as the ones which might have adversely affected my career if I hadn’t discovered your blog post. Your primary knowledge and kindness in playing with everything was excellent. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t discovered such a stuff like this. It’s possible to at this time look ahead to my future. Thanks very much for your high quality and result oriented guide. I will not be reluctant to propose the website to anyone who wants and needs direction on this situation.

  11. I simply wanted to develop a brief comment in order to express gratitude to you for all of the lovely information you are showing at this site. My time consuming internet look up has at the end of the day been honored with awesome facts and techniques to talk about with my friends. I ‘d mention that many of us visitors actually are very blessed to live in a remarkable site with so many awesome individuals with valuable advice. I feel truly privileged to have discovered your entire web site and look forward to some more enjoyable moments reading here. Thanks once more for all the details.

  12. Thank you for all of your work on this blog. My niece enjoys conducting internet research and it is easy to see why. I know all of the dynamic form you offer practical information via the web blog and inspire contribution from the others on the concern while our favorite child is truly being taught a great deal. Take pleasure in the rest of the year. You are always conducting a terrific job.

  13. I in addition to my friends happened to be reviewing the best tactics found on your web blog while all of the sudden I got a terrible suspicion I had not expressed respect to the web blog owner for those secrets. These guys had been absolutely passionate to learn all of them and have definitely been enjoying them. Many thanks for really being really considerate as well as for picking varieties of really good issues millions of individuals are really desperate to be informed on. Our sincere apologies for not saying thanks to you sooner.

  14. I precisely desired to say thanks once again. I am not sure the things that I would’ve made to happen without the actual points provided by you over my problem. This has been the traumatic setting in my circumstances, nevertheless spending time with your specialized mode you solved the issue forced me to cry for delight. I am just happier for the advice and in addition hope that you find out what a powerful job you were accomplishing instructing other individuals via your blog post. More than likely you’ve never met all of us.

  15. I must show appreciation to you for rescuing me from such a dilemma. Just after checking throughout the search engines and coming across ideas which were not powerful, I thought my life was over. Being alive without the solutions to the difficulties you have resolved through this article is a serious case, as well as the kind that could have in a negative way damaged my career if I hadn’t discovered your site. Your actual expertise and kindness in taking care of all the details was very helpful. I’m not sure what I would have done if I had not discovered such a thing like this. I am able to at this point relish my future. Thanks for your time very much for this skilled and amazing help. I will not be reluctant to suggest your web page to anybody who needs tips about this topic.

  16. I simply wanted to appreciate you yet again. I do not know what I would’ve sorted out without the actual tips shown by you relating to my field. It previously was a very intimidating setting in my view, however , discovering this skilled way you handled that forced me to weep with delight. I’m just happier for your help and then have high hopes you are aware of a powerful job you are always providing instructing most people thru a web site. I’m certain you have never encountered all of us.

  17. Thanks so much for giving everyone an exceptionally terrific opportunity to read critical reviews from this website. It can be so pleasant and as well , full of a lot of fun for me personally and my office friends to visit the blog at least 3 times every week to read through the fresh guidance you have. And definitely, I’m just at all times fulfilled for the beautiful concepts you serve. Selected two tips in this posting are clearly the most impressive we have all had.

  18. I am writing to make you understand of the brilliant discovery my daughter experienced browsing your site. She realized lots of issues, most notably what it’s like to have a great teaching heart to let the mediocre ones clearly understand various specialized issues. You undoubtedly exceeded people’s desires. Thanks for presenting those essential, safe, explanatory as well as fun tips on that topic to Tanya.

  19. I truly wanted to post a note in order to thank you for these magnificent guidelines you are posting on this website. My extensive internet research has finally been recognized with incredibly good content to write about with my relatives. I ‘d point out that many of us readers actually are quite blessed to live in a useful network with so many special professionals with great basics. I feel somewhat lucky to have seen the web site and look forward to tons of more fabulous minutes reading here. Thank you again for everything.

  20. I enjoy you because of each of your effort on this web page. My mother delights in going through research and it’s really simple to grasp why. A lot of people learn all about the powerful medium you provide reliable things through the blog and therefore welcome response from the others on the article and our favorite girl is actually discovering a whole lot. Have fun with the remaining portion of the new year. You’re carrying out a useful job.

  21. Thank you for your entire effort on this blog. Kate really loves going through internet research and it’s really obvious why. My partner and i notice all about the dynamic tactic you offer effective ideas on the blog and improve participation from the others on this content so my princess is without question becoming educated so much. Have fun with the rest of the new year. Your doing a good job.

  22. I as well as my guys appeared to be analyzing the nice procedures on your website then the sudden I had an awful suspicion I had not thanked the web site owner for those techniques. My guys appeared to be as a consequence very interested to study all of them and now have definitely been taking advantage of those things. I appreciate you for getting very helpful and also for selecting certain good information millions of individuals are really eager to discover. My very own honest apologies for not saying thanks to you sooner.

  23. I and my buddies were found to be going through the excellent techniques on your site while immediately I got an awful suspicion I never thanked the web site owner for those tips. The people were definitely so thrilled to study all of them and already have really been using those things. I appreciate you for turning out to be very considerate and then for getting this sort of important themes most people are really eager to learn about. My personal honest regret for not saying thanks to sooner.

  24. I wanted to write you that tiny observation so as to say thanks a lot yet again for your personal amazing knowledge you’ve provided here. This has been really wonderfully open-handed with you to allow openly what some people would’ve advertised for an ebook in making some money for their own end, primarily now that you could possibly have done it if you wanted. The suggestions as well worked to be a great way to know that other people online have a similar passion just like mine to find out whole lot more with regards to this condition. I am certain there are many more pleasant moments up front for folks who discover your blog.

  25. I simply wished to thank you very much once again. I am not sure the things that I would have handled in the absence of the actual opinions shared by you relating to such area of interest. Completely was a scary concern in my opinion, nevertheless understanding this specialized technique you solved that forced me to leap with fulfillment. Extremely happier for your work as well as have high hopes you recognize what an amazing job that you’re carrying out training others through the use of a site. Most likely you have never encountered all of us.

  26. A lot of thanks for your own hard work on this site. Betty take interest in managing investigation and it’s obvious why. My spouse and i notice all relating to the dynamic method you provide informative information via your web site and in addition strongly encourage participation from other ones about this content plus my child is now understanding a lot of things. Take pleasure in the remaining portion of the year. You’re carrying out a great job.

  27. I would like to get across my respect for your kindness giving support to people who really want guidance on this one concern. Your personal commitment to passing the solution up and down appears to be unbelievably informative and have truly enabled many people just like me to realize their ambitions. The warm and helpful guide indicates so much a person like me and extremely more to my office colleagues. Thanks a ton; from all of us.

  28. I precisely had to say thanks yet again. I am not sure what I might have accomplished in the absence of those smart ideas contributed by you relating to that subject matter. It truly was an absolute daunting concern for me personally, but noticing the very well-written fashion you treated that forced me to cry with gladness. Extremely thankful for this guidance as well as trust you are aware of an amazing job you have been undertaking training the rest thru your webpage. I am sure you have never got to know any of us.

  29. I wanted to draft you that tiny word just to give many thanks as before over the pleasant principles you have provided in this case. This is certainly tremendously generous with people like you to supply without restraint all that some people would have distributed for an e-book to make some bucks for themselves, mostly now that you might well have done it in case you wanted. The smart ideas also worked as the easy way to fully grasp that someone else have similar zeal similar to mine to see a lot more on the subject of this condition. I believe there are lots of more pleasurable opportunities up front for individuals who see your blog.

  30. I would like to show some thanks to this writer just for rescuing me from this incident. As a result of looking out through the world-wide-web and finding solutions which are not helpful, I assumed my life was done. Being alive without the strategies to the difficulties you’ve solved all through your good guideline is a crucial case, and the ones which might have negatively damaged my career if I had not encountered the website. Your main expertise and kindness in playing with every part was very helpful. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t encountered such a thing like this. I can also at this point relish my future. Thanks a lot so much for your impressive and amazing help. I won’t think twice to recommend your blog to anybody who would need recommendations on this topic.

  31. I in addition to my friends happened to be reading through the best advice found on the website then unexpectedly developed a horrible feeling I never expressed respect to you for those secrets. The ladies came certainly happy to read all of them and have in actuality been taking advantage of these things. Appreciate your simply being well accommodating and then for going for this form of nice useful guides most people are really desirous to understand about. My very own sincere regret for not saying thanks to sooner.

  32. Thank you a lot for providing individuals with a very splendid opportunity to read in detail from here. It’s always very pleasant plus stuffed with a lot of fun for me personally and my office fellow workers to visit the blog at least three times weekly to study the newest things you will have. Not to mention, I am certainly fulfilled concerning the impressive principles served by you. Selected 2 points on this page are really the most efficient we have ever had.

  33. I as well as my guys happened to be checking the best helpful hints from your website and then all of the sudden I got a terrible feeling I had not expressed respect to the web blog owner for those secrets. My young boys were definitely so excited to read through all of them and have certainly been tapping into them. Appreciation for really being really thoughtful and also for figuring out such quality useful guides most people are really eager to know about. My personal sincere regret for not expressing appreciation to you sooner.

  34. I simply wanted to appreciate you yet again. I’m not certain what I would’ve handled without the actual tips provided by you on this subject matter. Completely was the frustrating scenario in my circumstances, nevertheless discovering your skilled approach you treated it made me to leap over gladness. I’m just happier for the advice as well as have high hopes you recognize what a great job that you’re carrying out instructing some other people through the use of your websites. I am certain you’ve never come across any of us.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.